tirsdag 1. november 2022

Endelig et nytt møte med en stor elgokse på Skatval!En jeg snakket med på Skatval i går, kunne fortelle at han de siste par kveldene hadde sett en større elgokse med hele 16 tagger. Den ene kvelden var elgoksen også sammen med en yngre utgave.

Dermed ble det så som så med middagen, for nå etter at klokka ble skrudd en time tilbake, kommer nattemørket for fullt allerede rundt kl. 16.30.

Jeg kom kjørende ned en bakke, og der på den ene sida i skogenkanten stod den store elgoksen! Den neste halve timen fikk jeg tatt mange bilder av den, flere uskarpe da elgoksen bevegde på seg, men også noen skarpe.

Lukkertida ble farlig lang i det dårlige lyset. Det hjalp litt å skru opp ISO-verdien, men når denne passerte 50.000 og lukkertida var ned mot et halvt sekund, avsluttet jeg fotograferinga.

På det nærmeste var elgoksen bare få meter unna bilen vår som jeg satt rolig i med nedskrudd sidevindu.

Elgoksen virker rolig og trygg. Det vil vise seg om den holder seg i det samme området de neste dagene.
Jeg må nok prøve å møte den i litt bedre lys, uten å stresse den unødig. Dette ble mitt første elgmøtet på mange uker på Skatval.

Selv det lokale elgjaktlaget har slitt med å fylle kvoten denne høsten.
Det har uansett lite å si for denne elgoksen. Den får nok leve i fred for elgjegerne,
for kvoten de har fått tildelt inneholder ikke et slikt stort prakteksemplar!

2 kommentarer:

  1. Nærmøter med oter og elg - helt utrolig! De så litt overraska ut, de oterne, eller er det bare meg som tolker det slik?

    SvarSlett
  2. Takk for kommentaren! Ja, no har det vært et par gode nærmøter. Oterne ventet nok ingen på toppen av ura, og var kanskje mest nysgjerrige. De kom opp mange ganger før de var fornøyde.

    SvarSlett