søndag 15. august 2021

Motiver fra Skatval i første halvdel av august

 

Rågeit i Storsvedalen (Bilde 1 - 2)


Elgokse i Storsvedalen

Fiskemåker ved Drægsetmyra (Bilde 4 - 6)Voksen fiskemåke ved Vingestranda

Ung fiskemåke ved Vingestranda

Gråspurv og pilfinker ved Skjervold

Linerle ved Vingestranda

Kornåker ved Oppauran

Kulturlandskap inn mot Saltøya og Fættenfjorden

Solnedgang ved Vingefjæra

Blomstrende kaktus i hagen ved Dregsetsve Hage & Galleri


Her har jeg samlet noen bilder fra de to første ukene i august, og hvor alle bildene er tatt på Skatval. Med unntak av denne helga, hvor det bokstavelig talt har bøttet ned med regn, var starten på august en både varm og solrik måned. Det ga mange fotomuligheter rundt i mitt nærområde.

Et par rådyr holdt fast til ved den samme åkeren i Storsvedalen. Kanskje var det den samme rågeita jeg fikk bilder av med noen dagers mellomrom.

De store elgoksene og noen elgkyr med kalver har det også blitt flere møter med. Her er enda ett bilde av elgoksen i solnedgang, også den fra Storsvedalen.

På åkrene ved Drægsetmyra har en stor flokk med fiskemåker holdt til. De fant nok særlig mye å spise etter at bonden hadde tatt andreslåtten. Ungfugler har det også vært mange av, både hettemåke og fiskemåke.

Nede ved Vingestranda fikk jeg noen bilder av fiskemåker, som her en voksen og en ungfugl. Legg merke til fjærdrakten på den voksne. Den er ikke helt vanlig på hodet, Dette individet har jeg støtt på flere ganger i sommer. Det gjennomførte en vellykket hekking med partneren sin.

Flokkene med gråspurv og pilfink har vist seg å være ekstra store nå på ettersommeren. Der har det nok vært vellykket hekking, og kanskje med flere kull denne sommeren.

Linerle i fjæra, noen bilder av landskapet i vakkert lys og en stor blomstrende kaktus fra hagen vår ved Dregsetsve Hage & Galleri får avslutte dette august-innlegget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar