torsdag 19. august 2021

Havørn og noen andre motiver fra Skatval

 

Voksen havørn (Bilde 1 - 4)
Storskarv

Stær

Pilfink

Gråspurv

Ung sandlo

Sandlo - to unge og to voksne

Rågeit med kalv

Gråhegre og gråmåker

Tranepar

Vannlije i dam ved Dregsetsve (Bilde 14 - 15)Tirdag morgen denne uka fikk jeg tatt noen bilder av en voksen havørn ved Storsteinen ved Skjervold i fjæra på Skatval. Havørnen kom flygende lavt over vannflata, og hadde nok tenkt å lande på steinen. Selv stod jeg helt rolig like ved. Dessverre så ørna meg og dro videre. Noen bilder ble det, bilder som jeg ikke får ofte i fjæra på Skatval.

Seks storskarv fløy over meg, noe unge stær holdt til i fjæra, og mange pilfinker og gråspurv holdt til i buskene, også det ved Skjervold.

Ved Vingestranda var det fortsatt vadere, som sist mest sandlo og noen myrsniper. Jeg så faktisk også to steinvendere. Bilder ble det denne gangen bare av noen sandlo.

Onsdag morgen gikk fototuren over Alstad og ned til Steinvikholmen.

Ei rågeit med to kalver holdt til i åkeren mens nede ved Steinvikholmen satt mange gråmåker og ei gråhegre på rekkeverket på brua ut til holmen.

Et tranepar gikk og beitet på en kornåker ned for Tiller, mens hjemme i egen hage ved Dregsetsve Hage & Galleri blomstret den ene vannlilja med et prakteksemplar av en stor rødlig blomst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar