lørdag 15. april 2023

Storspover på trekk

 

Storspove (Bilde 1 - 3)



Ærfugler og noen andre arter

Sangsvaner

Fiskemåke (Bilde 6 - 9)




Kortnebbgjess og grågjess

Fiskemåker og hettemåker

Årets første stær på husmønet


Onsdag morgen denne uka dukket tre storspover opp på trekk nede på Vinge på Skatval.De satt på noen tangkledde steiner litt ute i fjæra. Den ene av dem lot seg fotografere litt nærmere enn de to andre. I likhet med mange andre arter trekker storspover gjerne i små og av og til i større flokker. 

Ute på fjorden lå for tredje dag på rad en større flokk med ærfugler, sikkert over 1000 individer. I flokken lå det også en praktærfugl hann, uten at det ble noen bilder av den.

Sangsvanene er i ferd med å forlate Skatval for denne våren. På et jorde litt inn for fjæra fant jeg fire individer ute på en kornåker.

Den lokale bonden startet pløyinga av stubbåkeren denne dagen. Det lokket til seg mange fiskemåker og noen hettemåker.

Ved Steinvik på Skatval har det denne uka vært en stor flokk med gjess, både kortnebbgjess og grågjess. De finner også mye næring på stubbåkeren.

Ved Fløanbukata holdt ekstra mange fiskemåker og hettemåker til. Dagen etter at jeg tok dette bildet, var alle trukket videre mot hekkeplassene.

Stæren er på plass på Dregsetsve, eiendommen vår på Skatval! Onsdag morgen satt en stær oppe på mønet på huset vårt og sang sine vårlige toner!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar