onsdag 31. mars 2021

Rådyr i vakkert morgenlys og noen andre motiver

 

Rådyr (Bilde 1 - 6)


Storsteinen med storskarv og tjeld

Tjeld (Bilde 8 - 10)Sangsvane (Bilde 11 - 12)


Dompap hunn


Grønnspett hann


Flaggspett hann

Bikubene på Dregsetsve


Bildene i dette innlegget er alle tatt rundt på Skatval i løpet av den siste uka.

Nå våres det skikkelig! Det skaper liv blant dyr og fugler.

Rådyrene på de første bildene traff jeg på tidlig en morgen. De beitet på en kornåker rett ved der vi bor. Ved dette stedet kunne jeg kjøre bilen nære. Dermed holdt de seg i ro ei kort stund. Det ble nok litt for spennende for dyrene. De tok beina fatt, løp opp kornåkeren og inn i skogen.

Nede i fjæra sitter ofte tjelden rolig på en stein i vårsola. Hvis ikke tar de gjerne en kjapp tur i lufta, for å markere territoriet sitt overfor andre tjeldpar.

De siste sangsvanene spiser fortsatt kornrester fra åkeren. Nå er det like før alle drar mot hekkeplassene lenger nord, eller kanskje ikke så langt unna. For, sangsvanene har utvidet sine hekkeområder de siste årene. Noen par hekker fast også i Trøndelag.

De siste par ukene har en grønnspett hann varslet markant og tydelig rundt oss. Ofte sitter den i toppen av ei større furu, der de øverste greiene er døde. Det gjorde den forleden dag. Fem minutter seinere tok flaggspett hannen over den samme greina!

Biene er aktive utenfor bikubene våre nå, særlig når sola skinner. De finner lite mat enda ute i naturen. Av den grunn fikk alle de sju kubene hver sin pose med sukkerdeig over tavlene, et godt vårtilskudd slik at de ikke sulter før naturen kan gi dem det de trenger. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar