torsdag 1. april 2021

To ærfugler i Straumen på Inderøy

 

Ærfugl hann (Bilde 1 - 5)

Fra øya midt i tidevannsstrømmen

Ærfugl hunn (Bilde 7 - 15)

Båtnaust i tidevannsstrømmen

Brua over tidevannsstrømmen

Sist mandag gikk fototuren igjen innom Straumen på Inderøya. Om vinteren holder noen hundre ærfugler til i tidevannstrømmen inn og ut av Borgenfjorden ved dette stedet.

Mandag var bare rundt 25 ærfugler å se. Bildene av ærfuglene i dette innlegget er kun av to av dem, en ærfugl hann og en ærfugl hunn. Disse var ikke par, men lot seg fotografere på nært hold.

Hannen lå lenge midt ute i tidevannstrømmen, mens vannmassene fosset mot den og inn i Borgenfjorden. Der tok den så til vingene og fløy nedover tidevannsstrømmen. 

Tidligere lå det ei tidevannskvern i denne strømmen. En modell og litt info forteller om hvordan denne virket. Det ble blant annet bygd ei slags øy litt fra land. 

Mandag holdt det til en ærfugl hunn til rundt denne øya. Flere ganger hoppet hun opp på enden, for så å kaste seg ut i vannmassene og drive med vannet et stykke innover.

Akkurat dette ble det mange litt friske bilder ut av. Dermed ble innlegget fra Straumen, nå tidlig på våren,  bygd opp rundt disse to individene av ærfugl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar