mandag 28. februar 2022

Sunnmøre 2: Storspove og andre fuglemøter på Runde

Storspove (Bilde 1 - 10)


Gråtrost

Skarvesteinen med to toppskarv og en svartbak

Gråmåker og svartbak

Gråmåke par

"Rundetreet"

Runde 1

Runde 2

Runde 3


Grønnbølge ved Goksøyr

Under vårt opphold på Sunnmøre i forrige uke, gikk turen blant annet ut til Runde, mandag for ei uke siden. Der overvintrer gjerne noen av våre trekkfugler. Det fikk jeg sett og fotografert også denne gangen.

To storspover gikk og beitet på grasmarka rett ved vegen. Særlig det ene individet viste seg fram for fotografen. Dermed fikk jeg mange bilder av den. Det andre individet var noe mer skvetten, men lot seg fotografere sammen med den andre ei kort stund.

En flokk på hele 20 gråtrost og en rødvingetrost fikk jeg også sett. Rødvingen var av det skvetne slaget, men et par av gråtrostene var mer opptatt av matleiting enn av fotografen i bilen med åpent sidevindu.

Gråmåker og svarbak var det mye av, og sannelig var det også et par toppskarv på Skarvesteinen sør for Rundebrua. Denne lille steinen er en fast hvileplass for toppskarv i hekkesesongen.

Snøen lå ned mot fjæresteinene på Runde for ei uke siden og bølgene slo høye mot land på nordsida. Lite minte om at det snart er vår og tid for en ny og hektisk hekkesesong ved Norges kanskje vakreste fugleøy.

2 kommentarer:

  1. Knall spovebilder! Runde har noe å byde på året rundt ser det ut til..

    SvarSlett
  2. Tusen takk, Terje! Ja, det er alltid noe å fotografere på Runde!

    SvarSlett