fredag 4. februar 2022

Fuglerikt på foringa under årets Hagefugltelling!

 

Dompap 1

Dompap 2

Dompap og bjørkefink 1

Bjørkefink og grønnsisik 

Dompap, grønnsisik og bjørkefink 1

Dompap hann

Dompap og bjørkefink 2

Dompap, grønnsisik og bjørkefink 2

Grønnfink og bjørkefink

Bjørkefink

Svarttrost hann

Dompap, bjørkefink. pilfink og grønnsisik 1

Dompap 3

Dompap, bjørkefink, pilfink og grønnsisik 2

Dompap 4

Spettmeis

Dompap og grønnsisik

Flaggspett hunn 1

Flaggspett hunn 2

Dette innlegget er viet årets Hagefugltelling, en årlig aksjon de siste 15 årene. Det er Birdlife Norge, tidligere Norsk Ornitologisk Forening som står bak dette.

Bildene jeg viser her er fra sist helg ved vår foring ved "Dregsetsve Hage og Galleri". Denne vinteren har det vært ekstra stor aktivitet på foringa vår, og av noen arter med litt uvanlig store antall.

Det er særlig bjørkefinken som skiller seg ut. Aldri tidligere har så mange bjørkefinker vært å se på foringa hos oss. De foreløpige tallet for hele landet tyder på at mange har det slik. Bjørkefink er den arten det er sett flest av!!!

Både dompap og den lille og kjappe grønnsisiken kunne vi også telle store antall av. I tillegg til alle de andre artene som jevnlig er innom i løpet av dagen, er det kanskje ikke så rart at det har gått med mye fuglefór.

Her er vårt resultat fra sist helg og de siste dagene: Bjørkefink (40), Pilfink (6), Grønnsisik (20), Dompap (20), Blåmeis (5), Kjøttmeis (5), Løvmeis (1), Skjære (4), Spurvehauk (1), Kjernebiter (1), Grankorsnebb (11), Gråtrost (1), Svarttrost (1), Spettmeis (1), Grønnfink (2), Gråsisik (1), Flaggspett (2), Gulspurv (7).

2 kommentarer:

  1. Skikkelig party i hagen til Einar - og gratis servering:) Mye grønnsisik her, og et ekorn som stadig henter seg hasselnøtter og lagrer dem nede i snøen, raskt som bare det!

    SvarSlett
  2. Tusen takk for kommentaren, Bippa! Mye fugl, men har ikke sett ekornet enda denne vinteren.

    SvarSlett