søndag 6. februar 2022

En oter og noen andre motiver fra Skatval


Oter (Bilde 1 - 4)








Mot Forbordsfjellet

Røkke, mot Frosta

Røkke, mot Alstad

Dregsetsve Hage & Galleri

Forbordsfjellet

Storskarv på Storsteinen

Oter i fjæra ved Skjervold

Gråmåker 1, Gråelvosen

Gråmåker 2, Gråelvosen

Dompap og bjørkefink

Dompap hanner

Tang og tare på Vingestranda


Fjæra ved Skjervold


Kveldshimmel 1, Skjervold

Kveldshimmel 2, Skjervold

Kråker i fjæra ved Skjervold

Kråker ved Storsteinen ved Skjervold

Noen nye motiver fra Skatval og Stjørdal so jeg fikk tatt de først dagene i uke 5.

Oterne var ikke helt samarbeidsvillige denne uka, i alle fall ikke da jeg hadde anledning til å se etter dem nede i fjæra på Skatval. To ganger fikk jeg tatt noen få bilder av en oter, som holdt til litt langt fra land. Der var den som otere flest opptatt av å spise fisk. En overivrig naturfotograf ga den katta i!

Et lite lag med nysnø, da snakker vi ikke om mere enn noen få cm, gjorde landskapet vinterlig rundt oss igjen. Med litt lettere lys ble det noen landskapsbilder også denne uka.

Gråmåkene i Gråelvosen elsket brødmaten de ble servert. Brødet var hovedsakelig beregna på gråvingemåken som dukka opp, se det innlegget fra sist torsdag. Den fikk knapt nok smakt på all brødmaten som ivrige fotografer kastet på sjøen.

Småfuglene fortsatte denne uka å besøke foringsplassen vår, blant annet både dompap og bjørkefink. Kanskje var det noen færre av dem enn forrige helg.

Nede i fjæra ved storsteinen på Skatval samlet flere titalls kråker seg da sola gikk ned. Det at kråker samler seg om natta, er helt vanlig. Det gir god beskyttelse å være flere sammen. Samtidig tyder mye på at de på denne måten utveksler erfaringer om hvor det kan være mat å finne. Her snakker vi om "kråkespråket", et språk vi mennesker forstår lite av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar