onsdag 16. februar 2022

Spania 2: Tranene ved Laguna de Gallocanta

 

Traner (Bilde 1 -13)













Ved infosentret i sør

Liv ved infosenteret i sør

Bildene av traner ved Laguna de Gallocanta som jeg viser her, ble tatt torsdag kveld og fredag morgen i forrige uke. Vi kjørte rundt innsjøen og fikk sett og fotografert mange traner.

Totalt ble det telt 21.000 traner torsdag kveld ved innsjøen. Det var det ansatte ved infosentret sør for innsjøen som utførte. 

Ved denne viktige overvintringsplassen for traner følges det nøye med. I store områder rundt innsjøen er det ferdselsforbud, for å hindre unødig forstyrrelser for blant annet tranene.

I små og større flokker kunne vi se tranene beite på kornåkrene ved vegen vi kjørte på. Mange av dem fløy lenger unna, etter å ha tatt noen pauser nede ved vannkanten.

Seint om kvelden, etter at sola gikk ned, kom tranene i store flokker flygende mot innsjøen. Tranene overnattet ute i selve vannet, i grunne områder. Der stod de tett sammen gjennom natta.

Grytidlig om morgenen skjedde det motsatte. Da fløy tranene mot beiteområdene lenger unna.

Den beste plassen å observere denne forflytningen av store mengder traner om kvelden og morgenen, var ved infosentret i sør. Utfordringa var å få tatt gode bilder av dette, for fotolyset var slettes ikke særlig godt, i halvmørket der vi stod og fikk med oss dette scenariet.

2 kommentarer:

  1. Fine bilder! Ser ut til å være mest voksne traner...

    SvarSlett
  2. Takk for kommentaren, Terje! Ja, de voksne var i klart flertall. Men, så vel egentlig ganske mange fjorårsunger også.

    SvarSlett