tirsdag 15. februar 2022

Spania 1: Fra Madrid til Laguna de Gallocanta

 

Utsikt fra hotellet i Madrid

Vår leiebil

Vindmøller

Kulturlandskap

Landsby med vindmøller

Borgen i Molina

Gåsegribb (Bilde 7 - 8)


Glente (Bilde 9 - 12)




Traner ved Laguna de Zaida (Bilde 13 - 15)



Middelhavsstær

Kartet fra Madrid til Gallocanta

Etter jobb sist onsdag startet vår korte opplevelsestur til Spania, den første turen utenfor Norden siden pandemien slo til for to år siden.

Vi tok fly fra Værnes om Amsterdam og til Madrid i Spania. Vi var framme på hotellet som vi lå på den første natta, først seint på kvelden. Det første bildet i denne serien er tatt fra altanen ut for hotellrommet vårt, og like før vi startet på turen til Laguna de Gallocanta.

For vel 20 år siden bodde vi to år i Spania. Jeg jobbet som lærer ved den norske skolen i Rojales inn for Torrevieja. Kona og jeg dro ofte på helgeturer. Begge de to vintrene vi bodde i Spania la vi turen til Laguna de Gallocanta, hovedsakelig på grunn av innsjøen er en av de faste overvintringstedene i Spania for nordiske traner.

Etter å ha kvittert ut en liten men god leiebil, selvfølgelig en spansk Seat, gikk turen nordøstover til Laguna de Gallocanta. Bildene jeg viser her er fra denne bilturen.

Vi kom over en større flokk på hele 40 gåsegribb som vi fikk tatt noen bilder av. Like etter fikk vi også sett og fotografert noen glenter. De var det 10 individer av like ved vegen.

Vel framme ved Laguna de Gallocanta, tok vi ettermiddags- og kveldsturen rundt innsjøen. Nordvest for innsjøen, ved Laguna de Zaida, en mye mindre innsjø, fikk vi sett og fotografert de første tranene. I dette området ble det samme kveld telt rundt 4000 individer.

I ei høyspentmast satt det en større flokk med middelhalvsstær, en nær slektning av vår hjemlige stær.

4 kommentarer:

  1. Ser ut til å ha vært en vellykket tur. Flott fluktbilder av gribb og glente!

    SvarSlett
  2. Anonym16/2/22

    Flotte rovfuglbilder. mvh Erling

    SvarSlett
  3. Takk for kommentarene Terje og Erling! Ja, vi var heldige med møtene av gåsegribb og glente.

    SvarSlett
  4. Selvfølgelig er det flott at du tok deg en tur til et område du har bodd i før for en kort stund... du kommer garantert tilbake. Du kjenner området, så du er der umiddelbart.
    (I fjor høst var vi på øya Öland / Sverige. Noen bilder fra serien din minner meg om det... sørsiden av øya er vakker.)
    Takk for bildene dine. Jeg ble veldig glad for det ... om hele serien :-)))

    SvarSlett