fredag 1. april 2011

Stær, fiskemåke, sangsvane og hundekjøring


Det gjelder å få med seg det som skjer ute i naturen nå når vinteren er på hell og våren slår inn for fullt. I dag startet helga med en tur ned til Vinnan og Velvangen fuglefredningsområde på Skatval etter jobbslutt.

Stæren er forlengst ankommet. På mønet av nyhuset vårt satt to stær i dag tidlig og småsang. En perfekt start på dagen! Perfekt ble det også da jeg fikk tatt et bilde av en stær på næringssøk på den nytina jorda. Snakk om fargeprakt nå rett før hekkesesongen! De som tror stæren er bare svart, må se nøye på dette bildet!

De siste par dagene har fiskemåkene ankommet i store antall. De beiter gjerne på stubbåkrene, men sitter sjelden i ro. Flere ganger tok de til vingene, gjorde en runde og landet igjen midt i åkeren.

Sangsvaneparet merker nok at det snart er tid for hekking. Om ikke mange dagene legger de ut på langturen nordover til hekkeplassen. Godt da å gå rundt på en stubbåker (fortsatt med litt snødekke riktig nok), på leiting etter næringsrik mat.

Ettermiddagen og kvelden ble tilbrakt i Bymarka i Trondheim sammen med slekt og gode venner. Her ventet turer med et hundespann rundt ei oppkjørt løype. Det ble en flott kveld med nye og positive erfaringer! Og, været slo til med sol fra skyfri himmel!

Våren er bare hærlig! Ingen tvil om det!!!

3 kommentarer:

 1. Anonym2/4/11

  Hauhau - du e bare bloggaktiv for tia! Begynner å bli jamnt over vårpreg over bildene nå, selv om det er mye som skal tine etter det siste snøfallet. Er litt bekymra for gjerdesmetten "min" ved Nedre L. Ikke sett den på en stund nå. Det spørs.. Stæren er utrolig fin i sin praktdrakt ja. Blir vel leieboere på Dregsetsve i år også. Oj - akkurat no synger bokfinken utenfor! Første i år.

  SvarSlett
 2. Takk, takk! Joda, her våres det også. Tre stær sang i trærne i morres. Hørte så vidt også en bokfink her, helt etter rute det... Husk sjøfugldag i morra, på Hellstranda - mye fugl der nå!

  SvarSlett
 3. Hei Einar

  Vi går en helt fantastisk flott tid imøte. Å være ute på denne tiden av året, da hele naturen våkner til liv, er intet mindre en balsam for en villmarkssjel.

  Var nettopp en tur til Tautra, og der var våren kommet langt. Full rulle hos fuglene, og årets første hestehover tittet også frem.

  Stæren i hekkedrakt er meget vakker, i sine skinnende metalliske farger. Så som du sier, bør folk studere denne fuglen ekstra godt, skulle de treffe på den.

  Ha en fin uke
  Knut Børge

  SvarSlett