torsdag 14. april 2011

Flott kveld på Flatholmen!


Onsdag kveld var en ekstra vakker og fin kveld, med god temperatur og sol fra skyfri himmel. Fikk frigjort hele kvelden og var ute til sola gikk ned. Første stopp var Vinnan og Velvangen fuglefredningsområde. Godt med fugl her nå, med blant annet et par av den sjeldne snadderanda.

På Skatval ble det heller beskjedent med bilder. Likeledes inne ved Stjørdal sentrum. Der fikk jeg sett over både Halsøen og Langøra. De siste timene denne kvelden gikk jeg rundt på Flatholmen i Muruvik. Dette friområdet er nærmest som en liten perle å regne.

Her ute blomstrer rødsildra nå for fullt. Jeg talte flere titalls små tuer. Vinteren har vært hard her nede i fjæra. Mange av rødsildreplantene var relativt små og med beskjeden blomstring. Men, et par brukbare bilder ble det da.

Også svabergene på Flatholmen var verdt noen bilder, med kraftige sprekker fylt med fjorårsgras og lav kveldssol.

Også ved Flatholmen var det et yrende fugleliv, særlig ved den lille holmen som ligger utenfor selve Flatholmen. Med blikkstille fjord og medbrakt teleskop, fikk jeg en topp og flott vårkveldsopplevelse!

3 kommentarer:

 1. Hei.
  var selv en tur ute langs kysten onsdag ettermiddag. Var ute ved velvangen og gikk opp i skogen ved rønningen. En utrolig flott ettermiddag!
  Rødsildra er en flott blomst, og du har fått fine bilder av den! Det andre bildet likte jeg spesielt godt.
  Nå er jeg hjemme i vestfold, og her har også våren kommet. Hvitveisen står i full blomst.
  God Påske!!!

  Tommy S

  SvarSlett
 2. God påske til deg også! Her blir det nok ikke hvitveis for godt etter påske... Satser på at sola i alle fall skinner litt i løpet av den neste uka.

  SvarSlett
 3. Anonym17/5/11

  Hei,
  Det heter Flatholman, ikke Flatholmen.
  Hilsen malvikbygg.

  SvarSlett