tirsdag 19. april 2011

Kortnebbgjess og gråhegre på lang avstandDagens foto-og fuglerunde gikk til blant annet Fiborgtangen ved Skogn. Her holdt rundt 3000 kortnebbgjess til i fjæreområdet ved utløpet av elva. Heldigvis er det slik her at fuglene ikke lar seg skremme så lett. Så må man også holde seg på relativt lang avstand.

Ved dette stedet er det så godt som umulig å få til noen nærbilder av gjessene. Nå er ikke det akkurat alltid poenget. Mest fornøyd ble jeg med dette bildet, der noen få av den store flokken med kortnebbgjess satt i åpninga av deltaet. Hva stokkene har vært brukt til tidligere, vet jeg ikke. Nå ble de en ekstra dimensjon på akkurat dette bildet.

På veg over mot Frosta via Ekne kom jeg over ei gråhegre ute på den skjøre isen ved ett av vannene. Selv om avstanden her også var stor, ble det et litt spesielt bilde. Stråene i forgrunnen ble minst like viktige som selve fuglen.

4 kommentarer:

 1. Anonym20/4/11

  Funker med avstandsbilder og! Og gjessene kan seksjonstelles ved bruk av pålene. Fiffig! Da jeg var der lå en del av gjessene like inntil veien. Bare å rulle ned ruta. Dog litt skummelt med trafikken forbi...

  SvarSlett
 2. Ja, ved flo sjø kan de ligge nokså nært vegen. Har alltid på nødblinken da. Stor fart på bilene forbi der.

  SvarSlett
 3. Hei Einar.

  Tydelig at du har vært mye ute, og fanget våren ned til minste detalj. Både tysbast, blåveis, hestehov, snøklokker, gås og det meste. Satser på å komme meg ut jeg også fremover:) Forøvrig meget spennende med storken da!!

  Flere fine bilder, spesielt av plantene.

  SvarSlett
 4. Takk Knut for hyggelige kommentarer. Ja, våren MÅ bare oppleves ute. Det skjer noe nytt hver eneste dag.

  SvarSlett