søndag 17. april 2011

Godt år for kattugla?For ei uke siden fikk jeg en positiv melding angående den ene kassa beregnet på kattugle og som jeg har i skogen ved Dregsetve. Ingar Jostein Øien, fagkonsulenten i NOF og leder for kattugleprosjektet i NOF avd. Nord-Trøndelag, hadde sjekket innholdet i kassa mi. Der var det nå hele 5 egg!

Dermed er kattugla i gang igjen dette året. Dagens lille skogtur, langt unna kassa, ga også noe positivt for kattugla. På bakken er det ingen tvil om at det i år er godt med smågnagere! Her var det nemlig mye spor å se etter vinterens aktivitet under snøen!

Kattugla er avhengig av et godt smågnagerår for å kunne fostre opp alle ungene (i alle fall går det da ikke så mye utover småfuglebestanden i området). Men, dermed er det ikke sikkert at den lykkes denne gangen heller. Andre farer kan true.

En av dem er måren. De siste årene har dessverre kassa mi blitt hjemsøkt av mår. Dermed har det ikke blitt vellykket hekking for kattugla, selv om den har lagt egg.

Nå krysser jeg fingerene og håper det beste. Bildet av kattugleungen som jeg viser her, og som hadde klatret opp i ei furu etter å ha forlatt kassa noen dager tidligere, er nemlig mange år gammelt.

1 kommentar:

 1. Anonym17/4/11

  Det blir spennenede å følge prosjektet for din del!
  Ugler er utrolig fasinerende og har lyst å henge opp en kasse selv etter hvert.

  Håper måren klarer å holde seg vekke fra kassen din i år, selv om det er en del av naturens gang.

  Ha en trivlig søndag!

  Mvh
  Leiv Arne

  SvarSlett