tirsdag 25. oktober 2022

En sein admiral og to seine viper på Skatval

 

Admiral, Dregsetsve (Bilde 1 - 3)Grønnfink, Dregsetsve

Kjøttmeis 1, Dregsetsve

Kjøttmeis 2, Dregsetsve

Svartmeis, Dregsetsve

Nøtteskrike, Dregsetsve

Kjøttmeis 3, Dregsetsve

Skjære, Dregsetsve

Skjære, Røkke

Gråhegrer, Steinvikholmen

Grønnfink, Skjervold

Stokkender, Skjervold

Viper, Vingestranda

Kortnebbgjess, Stokkan ungdomsskole

Bildene i dette innlegget er alle tatt sist søndag og mandag. 

Hjemme hos oss ved Dregsetsve Hage & Galleri på Skatval opplever vi en mildere seinhøst enn hva som er normalt. Søndag så vi en vakker admiral som fløy rundt i hangen. Den ble det noen bilder av, der den satt på ei georgine i solvarmen. Vi kan ikke tidligere huske å ha fotografert sommerfugler så seint!

Småfuglene var aktive på foringa hjemme hos oss gjennom hele helga. Det gikk unna med fuglemat! Småfugler som grønnfink, kjøttmeis og svartmeis var særlig frampå. Også skjæra og nøtteskrika var innom på foringsplassen i finværet.

Mandag formiddag tok jeg turen rundt til flere steder på Skatval. Ved Steinvikholmen satt fire hegrer i vannkanten, mens en grønnfink fant maten den trengte i fjæra ved Skjervold.

Mest uventa var de to vipene som fløy litt fram og tilbake ved Vingestranda. Det må være uvanlig seint også for denne arten!

Den store flokken med stokkender ved Skjervold er der fortsatt. De finner mye mat inne på kornåkrene rett innenfor fjæra.

I det jeg parkerte bilen for å starte på jobb, hørte jeg det kaklet godt i lufta over meg. Da dro en flokk på rundt 100 kortnebbgjess i stor høyde mot sørvest. Kanskje en av de siste flokkene på trekk sørover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar