fredag 21. mai 2010

Flott kveld blant lundene


Her kommer den første rapporten fra fugleøya Runde ut for Ålesund. Var der i går kveld og fikk nok en gang oppleve lundene på nært hold i Lundeura.


Jeg var på plass i ura (bak tauet hvor det er lov å være) kl. 18. Da var det stilt i ura. På vannflata under fjellet derimot var det store mengder lunder. Først et par timer seinere skjedde det noe, og da til gangs!


Nærmest alle lundene lettet fra vannflata, fløy rundt og mange landet i ura. Noen faktisk bare noen få meter unna meg og de andre fotografene som var der. Det hele sto på til sola gikk ned i 22.30-tida. Da ble det igjen relativt rolig i Lundeura.


På denne tida er det fortsatt rugig av det ene egget for hvert par. Først om noen dager/uker vil egget klekkes og ungen må mates. Da blir det nok mye mer liv i ura også på dagtid.


(Legger ved to bilder, ubehandlete jpg-filer. Legger ut flere bilder fra denne kvelden når jeg er tilbake på Skatval over pinse.)

1 kommentar:

  1. Anonym25/5/10

    Knall lundebilder igjen Einar! Begynner å bli en del av sorten no. Etter et par tre besøk på Runde selv, skjønner jeg godt at det er umulig å bli lei av denne fugleøya ute i havet...

    SvarSlett