fredag 14. januar 2022

Noen flere motiver fra Skatval fra sist helg

 

Sangsvane i snø (Bilde 1 - 2)


Stokkender (Bilde 3 - 5)


Havørn par

Gråmåke

Gjerdesmett

Oter med flyndre

Ung hann av jerpe


Dompap hann (og hunn)

Grønnfink og gulspurv

Gulspurv hann og hunn

Grønnsisik, bokfink, bjørkefink og pilfink

Bjørkefink, pilfink og gulspurv

Pilfink

De siste bildene med snø fra Skatval, alle tatt sist helg. For nå er absolutt all snøen smelta vekk. Det siste døgnet har uværet "Gyda" gjort kål på vinteren enn så lenge.

Vi har vært heldige i forhold til i andre områder i Trøndelag. Lite flom og ødeleggelser på Skatval!

Tre sangsvaner lå spredt utover på en snøkledd åker inn for Vinge. Det ga noen litt uvanlige bilder av den hvite sangsvanen i hvite omgivelser.

I området rundt Vinge har en større flokk med stokkender holdt til i mange dager. Det skyldes at mye av vannspeilet i Halsøen og Gråelvosen i Stjørdal frøs igjen i kulden vi hadde. Dermed slo stokkendene seg ned i fjæra ute på Skatvalslandet.

Havørn, gråmåke, gjerdesmett og oter fikk jeg også tatt et par bilder av sist helg.

Under skituren inn i Remarka i Stjørdal på søndag holdt en ung hann av jerpe til rett ved skiløypa. Dessverre hadde jeg bare normalzoomen på kameraet.

Ved egen foring var det mye småfugl som lot seg friste av maten jeg la ut. Både bjørkefink og bokfink dukket opp, blant mer vanlige vinterfugler.

2 kommentarer:

  1. Særlig schtilig av sangsvane i snø. Smutten så litt molefunken ut...

    SvarSlett
  2. Takk for kommentaren, Terje! Ja, hvite fugler i hvitt landskap gjør seg! Denne smutten manglet stjertfjær, uvisst av hvilken grunn. Forøvrig var den kjapp og aktiv nede i fjæra.

    SvarSlett