mandag 17. januar 2022

Mildvær ga påfyll av sangsvane, gulspurv, gråspurv og pilfink

 

Sangsvaner (Bilde 1 - 4)
Gulspurv og pilfink (Bilde 5 - 7)Gulspurv (Bilde 8 - 9)


Pilfink

Gråspurv (Bilde 11 - 14)
Gråmåke

Uke 2 i det nye året ble ei uke med mye møkkavær! Uværet "Gyda" ga stor flom flere steder, blant annet i Stjørdalen fra grensa, gjennom Meråker og ut til fjorden. Både veger og jernbane ble stengt.

På Skatval merket vi også uværet godt, men uten de helt store skadene. Mye vind mot slutten av uke, særlig natt til mandag, ble heftige saker. Selv det ga minimalt med skader rundt oss.

Lørdag formiddag fikk jeg tatt en tur innom Vinge og Skjervold nede i fjæra. De mange stokkendene som var her da det var kaldt, snø og frost var helt fraværende. Fem ærfugl var de eneste ender som lå på vannflata. Noen gråmåker var som alltid på plass, i tillegg til en svartbak.

De store flokkene med gulspurv, pilfink og gråspurv var igjen å se nede i fjæra. Ikke så rart da all snøen var borte. Dermed kom de lettere til på kornåkrene for å finne spillkorn.

Jeg fikk sett en oter ute i vannmassene, uten at det ble bilder av den denne gangen.

Inne på en kornåker ved Einberget var sangsvanene igjen på plass i større antall. Jeg telte 25 individer på lørdag. Sangsvanene kom lett til kornrestene på ute på åkeren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar