søndag 2. januar 2022

Noen naturbilder fra jula på Skatval

 

Rådyr (Bilde 1 - 3)Storskarver

Sangsvaner (Bilde 5 - 7)En flokk gulspurver

Gjerdesmett


Fra familiefyrverkeriet i Stjørdal (Bilde 10 - 11)


Det første innlegget på denne fotobloggen burde vel strengt tatt vært med blant fjorårets innlegg, for dette handler i hovedsak om noen møter med dyr og fugler fra romjula.

Grytidlig om morgenen, lenge før dagslyset tok over, fikk vi flere morgener besøk av tre rådyr i hagen vår ved Dregsetsve Hage & Galleri. Juleneket og fóret for småfugler i og rundt automaten var litt av det de satte pris på, i tillegg til det de fant rundt om i hagen.

Nede i fjæra ved Skjervold holdt noen sangsvaner til nært land, mens storskarvene på Storsteinen syntes jeg kom for nære og tok til vingene.

Flere sangsvaner fant jeg på en kornåker litt lenger inne. Der fant de fortsatt mye mat å spise, under nysnøen som kom i starten på denne jula.

Fortsatt var det godt med gulspurv å se ned mot fjæra, både i trærne og i kornåkrene. En større flokk lyste opp greinene på et av trærne med sine knallgule farger.

Den lille gjerdesmetten overvintrer ned mot fjæra. En av dem fant god ly og sikkert noe mat å spise under et av uthusene like ved.

Selv om fyrverkeri har lite å gjøre med natur, tar jeg med to bilder jeg fikk tatt under fellesfyrverkeriet i Stjørdal på nyttårsaften. Hvis slike felles oppskytninger fører til at det blir handlet mindre fyrverkeri, kan det kanskje forsvares. For dyr og fugler er nok ikke fornøyd med at vi tobeinte skal både lyse opp natthimmelen og smelle i gang et nytt år.

2 kommentarer:

  1. Fint på Skatval, og sikkert mye snæx i hagen! Fyrverkeri offentlig regi er ok, men privat fyrverkeri må forbys! Det er min mening. Blir for mye ulemper av det hemningsløse bråket, midt i ei svært sårbar tid for dyr og fugler.

    SvarSlett
  2. Takk for kommentaren, Terje! Enig i det du skriver om fyrverkeri. Selv hadde vi bare noen få stjernskudd, tent på fra en rolig seinkveld i badestampen oppe på haugen.

    SvarSlett