søndag 18. april 2021

Spenstig nordlys over Skatval!

 
Fredag kveld denne helga var det varsel om 5 i styrke på nordlysskalaen. Det betød at vi var ute flere ganger i løpet av kvelden for å sjekke natthimmelen utenfor huset vårt på Skatval.

Vi så ikke noen tegn til nordlysaktivitet på natthimmelen. Vi ble av den grunn rimelig overrasket da vi rundt midnatt sjekket natthimmelen for siste gang. Der var det i gang, nordlyset med sine vakre fargenyanser og bølgende over natthimmelen!

Da ble det å sette opp kameraet på stativ, stille inn på 1600 ISO, blender 4.5 og ei lukkertid på 10 sekunder. Autofokus ble naturlig nok slått av, og objektivet stilt inn på uendelig. Denne kombinasjonen skulle vise seg å være rimelig perfekt for dette nordlyset. Med små justeringer er alle bildene tatt med denne kombinasjonen.

1 kommentar:

  1. Du skriver stille inn avstand på uendelig. Har du da tatt høyde for at objektiver av i dag har fokus- innstilling forbi uendelig. Derfor kan innstiling til uendeligsymbolet gi uskarpe bilder. Jeg fokuserer alltid slik at stjernene blir skarpe. Da kan jeg vri enda litt mer på fokusringen og stjernene blir uskarpe. Grunnen til at det er gjort slik er for å sikre at alle objektiver greier å fokusere på uendelig.

    SvarSlett