tirsdag 2. februar 2021

Snørik slutt på januar måned ved Dregsetsve

 

















Endelig ble det en snørik vinter på Skatval! Sist helg lavet snøen ned både fredag, lørdag og deler av søndag. Dermed ble det vinterlige forhold med nærmere en halv meter snødybde.

Ved eiendommen vår Dregsetsve ble trærne dekket av nysnø da det heller ikke var noe vind. Da sola brøt gjennom skydekket og lyste opp det hele, ble langtela byttet ut med normalzoomen.

Bildene jeg viser her er fra en kort vandring rundt på egen eiendom sist søndag. Snakk om vakre vinterstemninger! Det er slettes ikke ofte det ser slik ut rundt husene våre i løpet av en vinter.

All nysnøen førte også til ekstra stor aktivitet på foringsplassene for småfugl, jfr. det forrige innlegget. 

Minst to rådyr har vært på nattlig besøk de siste nettene. Mange spor i den ferske nysnøen avslører at de har gått mye rundt, både i skogen, i hagen og nært husene. Kanskje blir det noen nye bilder av rådyr fra stuevinduene om noen  dager?

2 kommentarer:

  1. Vi har 2 rådyr som går utenfor huset hver natt, så jeg legger ut mat til dem - skrell fra potet, gulrot, eple etc fra kjøkkenet, litt brødbiter og en kopp solsikkefrø. Fikk sett begge to halv ett i natt! Veldig vaktsomme da. Alltid koslig å se sporene i snøen:))

    SvarSlett
  2. Takk for kommentaren! Ja, rådyr nær huset kan være særdeles forsiktige. Har tatt noen bilder av dem tidligere, men da med rolige bevegelser bak vinduene. Har sett to her for et par kvelder siden. Da var det for mørkt til bilder.

    SvarSlett