fredag 5. februar 2021

Kongeørn skutt med hagle!

 

Kongeørn i pleie (Bilde 1 - 3Vanndamp fra Glava-fabrikken

Frostrøyk, bilder tatt ved Vikanbukta (Bilde 5 - 10)


Stokkender i kulda ved Vinge (Bilde 11 - 13)Kveldshimmel ved Vingestranda (Bilde 14 - 15)Tom Roger Østerås ved Kvislabakken i Stjørdal har i mange år tatt i mot rovfugler og ugler, fugler som av ulike årsaker trenger å hjelpes tilbake til naturen i frisk tilstand.

For et par dager siden fikk han inn en velvoksen kongeørn. Den ble fanget med bare hendene i Snåsa. Tom Roger fikk tatt med kongeørna til veterinær i Stjørdal for nærmere undersøkelser.

Røntgenbilder av kongeørna viste at den hadde tre hagl i kroppen. Noen har med andre ord skutt med hagle etter denne totalfreda arten! Forholdet ble da også politianmeldt av Statsforvalteren i Trøndelag.

Tom Roger har stor tro på at denne velvoksen kongeørna kan slippes fri igjen, når den om noen dager har fått spist seg opp igjen og fått nødvendig hvile.

Da vil kongørna bli fraktet tilbake til Snåsa. Der venter antagelig den andre voksne kongeørna på sin partner. Sammen skal de gå til hekking av et nytt kull om ikke mange ukene.

Hva som får noen til å skyte mot ei totalfreda kongeørn, og skade den på en slik måte, blir bare spekulasjoner. Vi får håpe etterforskninga fra politiet vil føre fram. For dette er faunakriminalitet av verste sort!

Bildene av kongørna og Tom Roger fikk jeg tatt rett etter jobbslutt på torsdag. Da var det enda litt tid til å fange andre motiver, av frostrøyk og rød kveldshimmel, ved et par steder på Skatval.

Kaldt var det også torsdag, helt ned mot 20 kuldegrader på det kaldeste. Stokkendene i fjæra ved Vinge klumpet seg godt sammen i kulda. Tenk å være nødt til å ligge slik på vannflata ei kald vinternatt!

2 kommentarer:

  1. - En stor applaus til Tom Roger som tar seg av dyra og får dem på fote igjen:))

    SvarSlett
  2. Takk for kommentaren! Ja, helt enig med deg!

    SvarSlett