onsdag 17. februar 2021

Møter med rådyr og småfugler på Skatval

 

Rådyr (Bilde 1 - 4)
Gråtrost (Bilde 5 - 6)


Blåmeis (Bilde 7 - 8)


Kjøttmeis

Gulspurv (Bilde 10 - 12)Trekryper


Sidensvans

Det skjer alltid noe i naturen! Det er alltid noe å fotografere!

Hva som dukker opp "rundt neste sving" vet bare den som runder svingen...

På veg til jobb tidlig en morgen for et par dager siden, stod det der rådyret. Der hadde det stått ei stund og spist sin iskalde frokost i form av rester fra havreåkeren under snøen. 

Den strakk på halsen da jeg stoppet opp, mens morgenhimmelen hadde fått sin rosa farge. Like etter fant den det lurest å springe litt lenger unna meg. Da fortsatt jeg min bilferd på veg til jobb.

Ved jobbslutt kom jeg over et annet rådyr. Det sprang nærmest mellom gårdshusene, fra skogen og ned til en åker der den visste at det var noe å spise. I dag ble det også en iskald middag på rådyret!

En som ikke syntes vinteren hadde vært for kald, var gråtrosten jeg kom over ved Vinge. hele tre av dem hadde stoppet opp i høst, og latt være å dra til varmere strøk. Kanskje angret den litt da vinteren var på sitt aller kaldeste for noen dager siden.

Ved foringa vår på Dregsetsve skinte sola på ettermiddagen. Den varmet faktisk litt, og ga småfuglene ekstra iver etter å få i seg næringsrike solsikkefrø. For hos kjøttmeisene, blåmeisene, gulspurvene og trekryperne var det bare solsikkefrø som gjaldt, og det i store mengder.

Hva den lille flokken med sidensvanser fant å spise, fikk jeg aldri vite. Ei kort stund satt de i toppen av et litt glissent løvtre, og drømte seg tilbake til i høst da trærne bugnet av røde og kjøttrike bær.

2 kommentarer:

  1. Dette må være første gang jeg har sett trekrypern på bakken, ser den jo alltid på vei oppover en stamme!
    Jeg blir aldri lei av å se på rådyr-bildene dine! - Nå jager svarttrostene hverandre på terrassen, får legge ut litt mer solsikkefrø - og ekornet er rett i nærheten, klar for frokost hos meg! :))

    SvarSlett
  2. Takk for kommentaren! Ja, naturen har mye å by på!!!

    SvarSlett