mandag 1. februar 2021

Fuglerikt i egen hage under årets Hagefugltelling

 

Kjernebiter

Pilfink

Spettmeis (Bilde 3 - 4)


Gulspurv (Bilde 5 - 9)

Blåmeis (Bilde 10 - 11)


Kjøttmeis (Bilde 12 - 13)


Løvmeis

Svartmeis

Dompap

Grønnfink (Bilde 17 - 20)
Gråsisik (og grønnfink)

Snøen laver ned rundt foringshuset

Rundt 10.000 hageeiere som forer småfugler gjennom en lang vinter i Norge, deltok på årets utgave av Hagefugltellingen sist helg. Om noen dager er sluttresultatet klart, hvilke arter som ble sett, hvilke som var mest vanlige og forandringer siden forrige vinter.

Dette deltok også vi ved Dregsetsve på Skatval på, for aller første gang faktisk. Fuglene ble telt opp og for mange av dem også fotografert.

Mest sjelden var nok kjernebiteren og pilfinken. Ikke hver dag vi ser de to artene i egen hage. To trekkfugler, bokfink og bjørkefink, var også innom, selv om det ikke ble noen nye bilder av dem.

Særilg postivit var det at gulspurven - "Årets fugl", opptrådte i en stor flokk, som tok godt for seg av kornbandet. Også gråsisikene var det blitt mange flere av nå enn tidligere i vinter.

Her er lista over det vi registrerte hos oss i helga (totalt 105 fugler):

Bokfink (1), bjørkefink (3), svarttrost (1), pilfink (1), kjernebiter (2), flaggspett (1), gulspurv (25), dompap (15), grønnfink (15), gråsisik (20), løvmeis (1), blåmeis (8), kjøttmeis (7), spettmeis (2) og svartmeis (3).

3 kommentarer:

  1. Du slo meg på antall individer, men jeg hadde noe flere arter (19), med ei tyrkerdue som et høydepunkt. Ellers 45 gulspurv på det meste (kjøpt 20 kg havre), en svart- og en gråtrost bl.a. Bra Dregsetsve er blitt deltakere! Jeg telte også på Rønningen gård i Leinstrandmarka. Ei toppmeis der, og mye svart-/granmeis. Mange fine bilder her. Artig med kjernebiter´n!

    SvarSlett
  2. Knapt noen fugler denne helga på Hvalstad i Asker, hvor ble det av dem?! Hadde fullt opp av besøk ved forrige lavtrykk da det kom en del snø. Men nå kom det en cm nysnø i løpet av natta, så kom en flokk blåmeis innom ihvertfall.

    SvarSlett
  3. Takk for kommentarene fra dere begge to! Ja, ikke så mange arter som det du fikk Terje. Noe av antall fugler skyldes nok kraftig snøvær denne helga. Da blir det alltid flere fugler rundt automatene. Så Bippa, snø og kulde må til!

    SvarSlett