lørdag 21. november 2020

Sultne sidensvanser spiser bær også på bakken

  Det ble et nytt møte med sidensvanser på Skatval sist fredag. En flokk på hele 150 individer hadde slått seg ned i noen trær og busker ytterst på Røkke. De ble det mange nye bilder av!

Sidensvansene kom til noen trær og busker som nærmest var tomme for bær. Likevel slo de seg ned, for på bakken var det mange bær som fortsatt ikke var råtnet bort.

Dermed ble det noen litt annerledes bilder av sidensvansene, der de nærmest støvsuget bakken for bær som hadde falt ned.

I tillegg så jeg flere sidensvanser drikke vann fra søla på bakken. Sidensvanser blir tørste de også, tror jeg.

Noen få bær hang fortsatt igjen på greiner. De ble effektivt plukket og slukt hele av noen av fuglene.

Hvor lenge det vil være sidensvanser i mitt nærmiljø. er ikke godt å si. Jeg hadde faktisk regnet med at alle nå hadde dratt videre sørover på sitt næringstrekk.

Uansett, en vakrere småfugl enn sidensvansen skal du lete lenge etter!!!

4 kommentarer:

 1. Hei Einar. Jeg må jo innom bloggen din også, og se på de flotte bildene av sidensvansene :-)) Utrolig vakre og fotogene fugler, og det blir jo enda bedre med en dyktig fotograf :-)) Fin ny uke til dere!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for kommentaren! God uke til dere også!

  SvarSlett
 3. Fine bilder Einar. Har du prøvd det nye kameraet på fluktbilder.
  Arnold lysfjord

  SvarSlett
 4. Takk for kommentaren! Nei, har ikke fått testet ut Z6II noe særlig enda på fugl i flukt. Så langt ser det ut til å være minst like bra som D500 som jeg brukte mye sammen med 500/5.6 PF.

  SvarSlett