onsdag 11. november 2020

Rolig og varm novemberdag i fjæra på Skatval


Oter


Ettermiddagslys i fjæra (Bilde 2 - 5)Lønn


Våtmark


Nyperose


Skjervold


Furuodden


Kråke (Bilde 11 - 12)

Gråspurv


Pilfink (Bilde 14 - 16)
Stær (Bilde 17 - 18)Tirsdag ettermiddag denne uka, i vakkert og stilt høstvær, tok jeg igjen turen ned til fjæra i "Vinnan og Velvangen Fuglefredningsområde".

Himmelen var ekstra vakker, med ei lysrand i sørvest mot sola, og med lette skyer i mønster over det øvrige. Dermed ble det bilder, både med gyldent lys og med blåtoner.

Fortsatt var det mulig å finne vekster i gult og i lette bruntoner. Ikke alt hadde visnet helt enda.

Fuglelivet nede i fjæra er ikke på det mest spennende nå i november. Mest tallrik var kråka, med en større flokk. Både pilfink og gråspurv i en stor felles flokk, tok godt for seg av frø i åkerkanten.

Seks stær hadde slått seg ned på en strømkabel i lufta. Om disse vil være her utover vinteren, er ikke godt å si. Sannsynligvis forsvinner de når vinterkulda setter inn.

Jeg fant to otere i fjæra denne gangen, langt ute i den store fjæra, og langt unna hverandre. Kan dette være de to ungene fra sist vinter og forsommer? Kan otermora i såfall ha gjemt seg unna med nye unger?

2 kommentarer:

  1. Spennende dette med Oteren.Vet ikke hvor lenge dem holder sammen.Det er sikkert barna fra i fjor de du har sett.Kansje de er i sitt territorium enda.Ja det blir artigt å se om moren kommer frem med flere Oterbarn
    Flotte bilder fra en November dag :)

    Hilsen Anita

    SvarSlett
  2. Takk for nok en hyggelig kommentar, Anita! jeg kommer nok til å sjekke og følge med i fjæra der oterne gjerne holder til.

    SvarSlett