søndag 15. november 2020

Nytt møte med fire elger på Skatval

 


Nå begynner du kanskje å bli litt lei alle bildene av elg fra Skatval. Jeg derimot, synes fortsatt det er like fascinerende hver gang jeg både får sett disse store dyrene og tatt enda flere bilder av dem.

Sist fredag morgen, mens det enda var rimelig mørkt, stod det to store elgokser i havreåkeren rett ned for eiendommen vår. Før jeg rakk å komme i posisjon, gikk de litt lenger unna.

Dermed ble det bilder av disse to store elgoksene på litt avstand, i kanten på åkeren litt lenger oppe. Lyset var i ferd med å komme og farget landskapet i en rødlig tone, noe som vises godt på bildene av elgoksene.

Jeg var i ferd med å kjøre videre, da jeg ble klar over at på den andre siden av vegen, stod det ei stor elgku med en velvoksen kalv. Dermed ble det noen bilder av dem også, før jeg måtte skynde meg å kjøre på jobb.

Samme ettermiddag rett før det ble mørkt, var jeg tilbake for å se etter elgene. De to elgoksene så jeg ikke noe til, men elgkua og kalven var på plass i den samme havreåkeren. 

Særlig elgkalven var av det nysgjerrige slaget og kom ganske så nært bilen jeg satt i.
Litt seinere kom tre damer gående på vegen. Da stakk elgkua og kalven til skogs for kvelden.

Jeg hadde nok en gang denne høsten fått mange bilder av elgene i kulturlandskapet på Skatval!

Bildene er alle tatt med Nikon Z6II + adapter + Nikkor 500/5.6 PF, en utmerket kombinasjon! Jeg liker det nye kameraet bedre og bedre, kjapp og presis på autofokus og tegner skarpt også når lukkertidene blir farlig lange. Flere av bildene her er tatt på høye ISO-verdier, noe kameraet også takler godt!

2 kommentarer:

  1. Xtremt mye bra elgbilder fra Skatval denne høsten! Har en tur på blokka, men spørsmålet er når det blir. Kanskje når vi får snølandskap?

    SvarSlett
  2. Takk for kommentaren, Terje! Joda, her har det vært mye elg å se i høst! Så den samme kua og kalven tidlig i dag også, kl.06.30 da de løp over vegen rett foran bilen vår, mens det enda var nattemørkt. Mektig dyr og mange flotte opplevelser! Velkommen på elgsafari!

    SvarSlett