søndag 17. mars 2024

35 rådyr sett på en rundtur på Skatval, 16.03.24

Rådyr (Bilde 1 - 11)











Par av gråmåke

Vaktkråka ved Steinvikholmen

Kråke i fjæra

Steinvikholmen (Bilde 15 - 17)




Lørdag denne uka tok jeg turen rundt på Skatval tidlig om morgenen. 

Da fant jeg til sammen hele 35 rådyr, på ulike steder. 

Det er godt med rådyr i grenda vår, noe som nok skyldes god tilgang på mat ute på åkrene.

Rådyr er gaupemat, i alle fall om vinteren. I vinter har det vært sett seks ulike individer på Skatval. For ei uke siden var tre av dem på fotohold rett ved noen hus. De holdt seg der i tre dager, for å spise på et rådyr de hadde felt.

Selv var vi på Sunnmøre disse dagene. Jeg krysset fingrene og håpet å få sett gaupe for første gang da vi var tilbake. Det viste seg å være en dag for seint, dessverre!

4 kommentarer:

  1. 35 rådyr på 1 runde - sterkt! Interessant med de 6 gaupene, har du satt opp viltkamera på Dregsetsve? Har du sett gaupespor i nærheten?

    SvarSlett
  2. Anonym17/3/24

    Takk for kommentaren! Det er nok ikke jeg som har sett gaupene, dessverre. Nei, flere rapporterer inn til leder av grunneierlaget, og som samtidig organiserer alle jakt i bygda. Det var for orden skyld ikke lisensjakt på gaupe her i vinter. Einar H.

    SvarSlett
  3. Godt at det ikke ble jaktet på gaupa, en art som er i sterk tilbakegang og derav høyt på rødlista (sterkt truet). Tydeligvis mye mat tilgjengelig.

    SvarSlett
  4. Anonym23/3/24

    Takk for kommentaren, Terje! Lisensjakta var ferdig tidligere i vinter, og tre dyr ble tatt ut i det store området vi hører til. Ingen av dem ble felt på Skatval. Dermed har gaupene denne vinteren fått gå i fred på Skatval, heldigvis. Jeg fatter ikke hvorfor det skal være lisensjakt på denne arten! Einar H.

    SvarSlett