lørdag 16. april 2022

Den sjeldne vipa og noen andre fotomøter på Skatval

 


Vipe (Bilde 1 - 3)








Grågåspar (Bilde 4 - 7)











Geågjess og kortnebbgjess (Bilde 8 - 9)





Tjeldpar (Bilde 10 - 11)





Måker i fjæra (12 - 16)














Gråmåkepar


Oter


Rådyr

Endelig fikk jeg denne våren sett noen få viper og tatt noen bilder av en av dem!

Sist onsdag kveld tok jeg turen rundt på Skatval for å se etter noen fotomotiver. Det var da jeg kom over til sammen fire viper, antagelig to par. De holdt til der vi i fjor fant vipereir.

Dermed er i alle fall viper på plass i områder der vi håper på vellykket hekking også denne sommeren. I fjor ble det registrert hekking av viper bare på Skatval i Stjørdal kommune. Arten har gått kraftig tilbake, er rødlistet og en art som sliten kraftig.

Grågåsbestanden derimot er så stor som den aldri har vært. Ved Steinvik på Skatval holdet flere par til. Noen av dem vil nok gjennomføre årets hekkesesong i nærheten.

Kortnebbgjessene som var sammen med grågjessene, har nok allerede dratt videre nordover. For den arten er det så langt bare Svalbard som gjelder.

Nede i fjæra er tjeldparene godt fordelt bortover strandlinja, og snart klare for egglegging. 

Store mengder silderogn blant fjæresteinene lokker til seg flokker med måker. Nå er det også kommet mange hettemåker og fiskemåker blant dem!

Rådyrbestanden må være rekordstor på Skatval denne våren! For dette vakre dyret traff jeg på flere steder på rundturen sist onsdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar