tirsdag 5. januar 2021

Småfugler ved Dregsetsve i det nye året

 

Flaggspett hann (Bilde 1 - 2)


Svarttrost hunn (Bilde 3 - 4)


Grønnfink (Bilde 5 - 6)Dompap hann (Bilde 7 - 8)


Dompap hunn (Bilde 9 - 10)

Kjøttmeis (Bilde 11 - 12)

Blåmeis

Bjørkefink


De første dagene i det nye året har det vært ekstra mye aktivitet på småfuglene ved de to foringsplassene vi har ved eiendommen vår Dregsetsve på Skatval.

Litt av årsaken til det er nok det kalde været de siste dagene, med ned mot ti kalde grader. Da er det godt for mange småfugler å ha lett tilgang til maten.

Fortsatt holder to bjørkefinker ut hos oss. Disse skulle normalt for lengst ha flydd sørover. Også en svarttrost finner nok mat rundt oss.

Dompap opptrer i et antall på rundt 20 individer, mens grønnfinkene er enda flere. En av dagene telte vi minst 30 grønnfinker samtidig på foringa.

Flaggspetten er her året gjennom. Hannen satt fint til på stauren som holder foringsautomaten. I ei lita sprekk i stauren kunne den feste solsikkefrøene og hakke ut godsakene.

Både tre kjernebitere, ei nøtteskrike og en trekryper har vi registrert de siste dagene, uten at jeg har fått noen bilder av dem.

Av meisene er både kjøttmeisa og blåmeisa ekstra tallrike. Til sammen må det være over 30 individer her av våre to mest vanlige meiser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar