torsdag 28. januar 2021

Barske fjæreplytter i fjæra på Flatholman

 
Da fikk jeg et nærmøte med fjæreplytter for første gang denne vinteren!

Onsdag var jeg tidlig ferdig med jobben, og tok turen til Flatholman i Muruvik i Malvik. Der hadde en annen naturfotograf støtt på noen fjæreplytter dagen før.

Jeg fant fjæreplyttene der jeg trodde de kunne være, midt i tanga og ned mot vannkanten. Der beveget de seg kjapt og var på konstant leting etter småkryp å spise.

Jeg fikk mine bilder av dem, først i skygge og deretter i lav vintersol, rett før flokken på 12 individer fant det for godt å fly litt lenger unna. Jeg lot fjæreplyttene være i fred ei stund, og fikk tatt noen andre bilder.

På veg tilbake fant jeg igjen flokken og fikk tatt de siste bildene av dem, før jeg forlot dem for denne gangen. 

Fjæreplytt er den eneste vaderen som fast overvintrer ved Trondheimsfjorden. Om sommeren har ringmerking avdekt at mange av disse vintergjestene er hekkefugler på Svalbard.

3 kommentarer:

 1. Herlige bilder av fjæreplytten Einar! Vi møter gjerne denne fuglen på Herdla utenfor Bergen, nettopp på denne tiden. De jobber seg vel opp etter kysten for å rekke helt nord innen vår og hekkesesong :-))

  Fin uke!
  Hilsen Marit

  SvarSlett
 2. Takk for kommentaren! Ja, det er nok noe bevegelse på fjæreplyttene. Har likevel inntrykk av at mange holder seg innenfor et begrenset område om vinteren.

  SvarSlett
 3. Ja de må jo gjerne bli litt for min skyld :-))

  SvarSlett