fredag 16. mars 2012

Lappugle for tredje gang i Trøndelag

Det ble en flott start på helga! Etter arbeidsslutt tok jeg turen til "et sted i Trøndelag" der ett eksemplar av lappugle har holdt til i lengre tid. Av grunneieren blir det påstått at lappugla har vært i området en måneds tid.

Det var for ei uke siden at de første ornitologene rapporterte om denne lappugla. Flere har vært innom siden, for å se den og ta noen bilder av den.

Selv var jeg helt alene med lappugla fredag ettermiddag. Akkurat det var nok en fordel. Dermed kunne jeg nærme meg ugla uten å stresse den unødig. Jeg ga meg da også etter relativt kort tid, godt fornøyd med de bildene jeg hadde fått.

Lappugla holdt til i et typisk terreng for denne, åpen beitemark med flere sittemuligheter i form av staurer/stolper og trær i nærheten. Oppførselen tydet da også på at den satt og speidet etter mulig mat (les smågnagere) på bakken.

Lappugla virket frisk og aktiv. Det blir likevel spennende å høre hvordan det går med dette individet framover.

Dette var tredje gang jeg har sett og fotografert lappugle i Trøndelag. Første gang var på slutten av 90-tallet på Tiller i Trondheim. For tre år siden var det lappugle på Ytterøya inne i Trondheimsfjorden. Dagens lappugle oppholdt seg ikke på en av de to stedene, bare så det er sagt.

5 kommentarer:

 1. Fantastiska bilder på denna otroligt vackra fågel !

  SvarSlett
 2. Heisann

  For et blikk!!!
  Utrolig flotte bilder av en like flott fugl.
  Liker godt det første og det siste bildet her.

  Tommy S

  SvarSlett
 3. Anonym20/3/12

  Flotte bilder av flott fugl - særlig fluktbildene utmerker seg! Sender masse gode tanker til ugla, og håper den produserer masse egg/unger etter hvert..

  SvarSlett
 4. det her er bare rått. Enig med TON at fluktbildene er fantastiske. Fasineres spes av det siste.

  SvarSlett