fredag 2. mars 2012

Den sjeldne slagugla på besøk
Slagugle er ingen vanlig art i Trøndelag. For noen dager siden ble ett eksemplar observert "et sted" i Levanger kommune.

Først i dag, etter jobbslutt, tok jeg turen innover i håp om å få sett slagugla, en art jeg aldri tidligere har sett.

Nå skal det innrømmes at jeg fikk god hjelp til å finne fuglen, selv om området den har holdt til, ikke var så veldig stort.

Slagugla satt helt stille og godt skjult av solide greiner oppe i ei solid og gammel gran. Kanskje for å unngå å bli mobbet av kråker som det var mange av i området.

Å ta bilder av denne slagugla pent sittende og åpent på ei grein, viste seg umulig. Det ble med disse bildene, litt også fordi jeg ikke ønsket å stresse individet for mye. Likevel, ingen dårlig start på helga dette!

6 kommentarer:

 1. Nydelig nydelig... ja ja ja så vi kom og vi gikk, men du fikk. Flotte bilder Einar. TON og eg fekk sett den. En fantastisk fugl. I alle fall grattis med kanonbra bilder igjæn ;-)

  SvarSlett
 2. Jammen ikke dårlig det der!! Ugler er fasinerende fugler!

  SvarSlett
 3. Anonym2/3/12

  Der kom du rett på gitt - knall! JTa og TON får nøye seg med kvistrike gromsbilder. Enig i at det bør fokuseres på å unngå for mye forstyrrelse og. Forhåpentligvis blir den en stund - midt i kråkematfatet som den er...

  SvarSlett
 4. Flotte bilder du har her! Vi har hatt besøk av slagugla på hytta i Sør-Trøndelag. Kom brått og satte seg på hyttehaugen, utropte noen lyder og dro igjen. Koselig besøk:)Slagugla er jo på vei til å trekke lengre nordover også.
  Ellers kommer jo flere ugler på besøk på hytta vår.
  Flotte fugler! Mvh Kathrine

  SvarSlett
 5. Spennende møte. Ikke alle som har slagugle på brikka.

  SvarSlett
 6. Tusen takk alle sammen for kommentarene til slaguglebildene. Joda, det ble en stor og kort opplevelse. Eneste minuset er at jeg hører at svært mange er innom stedet. Dermed blir nok individet noe stresset, kanskje for mye? Det er i så fall ikke bra!

  SvarSlett