lørdag 7. januar 2012

Stort med ærfugler i Straumen!Dagens fotoutflukt gikk nok en gang til Straumen på Inderøya. I dag kom de tallrike ærfuglene i fokus. Praktærfuglen som jeg skrev om i det forrige innlegget, ble ikke sett. Sannsynligvis holdt den seg langt inne i Borgenfjorden.

Nå er ikke ærfuglene noen dårlig alternativ. Dagens ærfuglopplevelser ble mange og store! Midt på dagen var det flo sjø, og dermed skifte mellom ut- og innstrøm i tidevannstrømmen. Før vannstrømmen snudde, ble det en rekke situasjoner, nært og på litt lenger hold, av ærfugler som enten spiste av de mange brødene vi hadde med (Takk til Prix Skatval!) eller som svømte og fløy forbi.

I tillegg til noen nærbilder, som de fem første bildene viser, fikk jeg til noen bilder med litt mer action. Det virket som når ærfuglene ble skremte, uvisst av hvilken grunn, svømte de gjerne tett sammen og flyttet seg raskt avgårde, så som på bilde 6 til 8.

Mange gråmåker holdt til i tidevannstrømmen. Også de forskynte seg mer enn gjerne av våre medbrakte brød, så som på det nest siste bildet.

Det siste bildet viser noen av sjøhusene og med brua over tidevannstrømmen i bakgrunnen.

Dagens opphold blant ærfuglene ble en stor opplevelse, med flott vinterlys, knapt et par kuldegrader og ærfugler som kurtiserte hverandre! Litt av et "smultronstelle" dette!

8 kommentarer:

 1. Anonym7/1/12

  Synd det ikke ble praktærfugl da, men du verden -litt av ei rekke med ærfuglbilder ble det! Enig i at dette er litt av en lokalitet. Trur ikke det finnes tilsvarende mange steder i Norge. Spørs om ikke kommunen burde satset bevisst på fuglene i Straumen i turistsammenheng...

  SvarSlett
 2. Fantastisk flotte og veleksponerte bilder av ærfuglene Einar.

  SvarSlett
 3. Nok en knall dag i felt. Ærfugl er en fotogen art. Praktfulle bilder og grådig bra lyssetting. Sier meg komplett enig med Terje O, om at Straumen bør bli kommunens turiststelle...

  SvarSlett
 4. Anonym10/1/12

  Gratulerer med dagen 10 jan!! Første gratulasjon via blogg - verden går videre..

  SvarSlett
 5. Anonym10/1/12

  Jeg gratulerer ågso med dagen,Einar.
  Fantastike bilder denne straumen kjenner jeg ågso
  Beste hilsen Dieter.

  SvarSlett
 6. Tusen takk, karer! Tusen takk også for bursdagshilsener!

  SvarSlett
 7. Fine ærfuglbilder fra Straumen. Skal selv legge inn en tur dit i forbindelse med tiurleiken i slutten av April.

  ketil

  SvarSlett
 8. Hei Ketil! Får du det til, bør du ta turen innom Straumen lenge før. I slutten av april er det bare noen få tilbake, men mer enn nok til å få tatt noen bilder. Praktærfuglen er normalt også "forsvunnet" igjen.

  SvarSlett