mandag 30. januar 2012

Kongeørn på nært hold i Meådalen
Helgas fotoutflukt gikk til Meådalen, på grensa mellom Stjørdal og Meråker. Sammen med fotokompis Edvard Bergene hadde vi bestilt oss to hele dager i fotoskjulet som naturfotograf Svein Wik og grunneier Stig Arve Meådal driver. Målet med turen var fotografering av kongeørn.

Det skulle vise seg å bli suksess! Vel på plass i fotoskjulet lørdag morgen kl. 06.30 var vi begge spente på hva de to neste døgnene skulle bringe. Allerede før det ble noe fotolys å snakke om, dukket kongeørnene opp, et voksent individ og sannsynligvis en ungfugl fra sist sommer.

Med unntak av en kort snarvisit nedom åtet for ungfuglen, var det kun den voksne kongeørna som lot seg friste av den utlagte reveskrotten, forøvrig en praktrev med flott vinterpels. Begge dagene var kongeørna nedom reven. I tillegg til en morgenvisit på rundt kvarteret, kom den tilbake om ettermiddagene, før sola gikk ned. Da oppholdt den seg på reven i en times tid på lørdag og noe kortere på søndag.

De bildene som jeg viser her, er på mange måter litt like, i og med at de fleste er av den voksne kongeørna sittende på rødreven.

Det hører med til historien at rødreven ble enda bedre plassert for oss av selveste kongeørna da den var nedom reven lørdag morgen.

Alt i alt ble dette ei topphelg! Jeg har i alle fall aldri tidligere lyktes med å få fram slike bilder av den vakre kongeørna. Alle bildene er tatt med Nikon D700 og langtela 500/4. Alle bildene er moderat croppet.

Det ble også tid til å gjøre noen filmsnutter. Disse legger jeg ut på bloggen i et eget innlegg. I og med at dette fototilbudet til Svein Wik og Stig Arve Meådal er et svært så godt opplegg som jeg unner mange flere å oppleve, vil jeg også lage et eget innlegg om akkurat det. Så følg med på bloggen de neste dagene!

7 kommentarer:

 1. Kongeørna er bare rå!! Utvilsomt at dere har hatt en fantastisk opplevelse, og i tillegg blitt belønnet med flere gode bilder. Blir faktisk aldri lei av å se bilder av denne arten, så lenge bildene er av teknisk god kvalitet. Å det er de her!

  4 og 10 i rekken blir de store favorittene. Meget flotte naturfoto av kongeørna.

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 2. Første og siste bildet er mine favoritter....... av en knallgod serie....

  SvarSlett
 3. En Fantastiskt bildeserie kongeørna Einar,må ha vært litt av en opplevelse.

  SvarSlett
 4. Mange flotte ørnebilder her gitt! Og herlig lys var det på mange også!
  Bra jobba!

  SvarSlett
 5. Anonym3/2/12

  Oj-oj - tror jeg må en tur til. Dette ble knall!!

  SvarSlett
 6. Høy kvalitet på disse bildene. Disse kan du være fornøyd med. Var også morsomt å se filmsnuttene.

  SvarSlett
 7. Takk for alle de positive kommentarene, karer! Joda, dette var stort å oppleve. At resultatet ble såpass godt, skyldes bl.a. godt vinterlys og et utrolig skarpt objektiv. Jeg er veldig imponert over akkurat det objektivet! Selvsagt også hele konseptet til Svein og Stig Arve!

  SvarSlett