tirsdag 7. mars 2023

Nydelig og stilt vintervær i fjæra på Skatval, etter uvær dagen før

 

En fiskende oter (Bilde 1 - 5)

Oterbekk

Oterspor ved bekken

Ung havørn

Olderøra (Bilde 9 - 13)

Vinge (Bilde 14 - 16)Oddbjørn prøvde å hjelpe denne ærfuglen

Det blåste og snødde tett på Skatval i Stjørdal første del av helga som var. Det er ikke ofte vi opplever et slikt heftig vær. Søndag var imidlertid det hele over!  Med nær skyfri himmel og knapt nok en liten krusning ute på fjorden ble det en knallstart på søndagen. Snakk om skiftende vær!

Turen gikk ned til fjorden på formiddagen. En oter var på plass ved ett av stedene der jeg ofte har tatt bilder av otere de siste årene. Oteren var aktiv ute i vannet, på stadig leting etter småsnacks som formiddagsmat. Småfiskene ble slukt mens oteren lå ute i vannet.

Oteren avsluttet med en litt større fisk. Den passet godt å ha med seg inn i steinura der oteren hadde bestemt seg for å ta en lengre pause mens floa var på sitt høyeste. 

Søndagen var også dagen for litt landskapsfoto. Med nysnø helt ned til flomålet og flott lys, framsto landskapet i lekker vinterdrakt!

En ung havørn viste seg også, mens en ærfugl hunn hadde viklet noe inn i fjærdrakten og fikk ikke til å fly. Oddbjørn, en naturfotograf som også ofte oppsøker fjæra, fikk lånt en liten robåt, men fikk ikke til å hjelpe ærfuglen. Det så imidlertid ut til at ærfuglen etter hvert fikk kvittet seg med det som gjorde at den ikke kunne bruke vingene. Og, godt var det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar