fredag 8. juli 2022

Sommerens første møte med store elgokser på Skatval!

 

To store elgokser (Bilde 1 - 12)












Elgku med to kalver

Råbukk

Da er vi i gang med sommerens og høstens mange elgmøter på Skatval!

Seint torsdag kveld denne uka tok vi den første turen rundt i bygda, på leting etter elg. Jeg hadde med meg to tyske venner i bilen. De hadde aldri sett elg, men hadde som tyskere flest et stort ønske om å få sett elg.

Det skulle vise seg å bli lettere enn hva jeg på forhånd trodde. Jeg antok at det kanskje var i tidligste laget for de store elgoksene. De kommer gjerne trekkende ned fra høyereliggende områder litt seinere ut i juli.

Det føste vi fikk sett var en elgokse (det tredje siste bildet i denne serien). Han stod i vegkanten, men trakk seg kjapt unna da det kom noen gående langs vegen.

Deretter ble det et møte med ei elgku og hennes to tvillingkalver, og en råbukk som prøvde å skjule seg bak noen busker og trær.

Vi var i ferd med å kjøre hjemover da to store elgokser (den ene var den samme som vi først traff på) ruslet over åkeren. Vi kjørte etter og fant stedet der de kom opp og nært oss. 

Med rolige bevegelser og en stillestående bil fikk vi et nærmøte som ble et verdig punktum på en fin elgkveld, både for de to tyskerne og for elgfotografen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar