lørdag 23. oktober 2021

Kronhjort 3: Flere møter med hjortedyr i Jægersborg

 

Hjort og store kronhjorter (Bilde 1 - 14)


Dåhjort (Bilde 15 - 19)

Sikahjort (Bilde 20 - 22)


Sikahjort

Her er det tredje og siste innlegget fra Jægersborg i Danmark, bilder som ble tatt for knappe to uker siden under vårt besøk i Danmark i starten på høstferien.

Før vi forlot dette store naturområdet, traff vi på enda en stor flokk med hjort, med en mektig kronhjort og mange koller han hadde samlet i sitt harem. Også denne kronhjorten bød på litt brunstbrøling. Det tydet på at han ikke var helt ferdig med å bedekke alle kollene.

En siste, og kanskje den største kronhjorten, fant vi i skogen like ved. Alt tydet på at denne kronhjorten var ferdig med sine oppgaver for i høst.

Ute i det åpne landskapet kom vi over to prektige hanner av dåhjort, hvorav den ene hadde en ekstra lys og nærmest hvit pels. Inne i skogen like ved kom vi over noen få dåhjort koller og et par større kalver.

Hos dåhjortene er brunsten enda ikke i gang. I følge litteraturen skjer det først i november.

Helt på tampen, og i det dagslyset var i ferd med å forsvinne, traff vi på noen sikahjort, den tredje hjortearten i Jægersborg.

Dermed kunne vi forlate dette fantastiske naturområdet like ved København med bilder av alle de tre artene av hjortedyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar