tirsdag 7. september 2021

Nye elgmøter på Skatval, fra sist helg

Stor elgokse, elgku og to elgkalver fra søndag morgen (Bilde 1 - 8)
Elgku med to skjulte kalver fra søndag morgen

Elgku og elgokse fra søndag kveld (Bilde 10 - 11)


Elgokse fra mandag morgen (Bilde 12 - 17)


To elgokser fra mandag morgen (Bilde 18 - 23)


 

Det ble noen nye elgmøter sist helg på Skatval, både søndag morgen, søndag kveld og mandag morgen.

Søndag morgen tok jeg turen alene, og traff på en voksen elgokse (20 tagger) rett ned for eiendommen vår. Den var sammen med ei elgku med to kalver. Elgoksen hadde nettopp feid basten. Det klødde nok litt, for han lot det også gå utover noen busker og trær ved kornåkeren.

Ei voksen elgku med to kalver fikk jeg også sett på god avstand ved Skuggtrøa.

Søndag ettermiddag dukket Tom Schandy opp, fra en tur til Flatanger der han hadde med seg flere fotografer for å fotografer havørn, måker og mye annet. På Skatval hadde han et ønske om å få se og fotografere de store elgoksene.

Kveldsturen søndag kveld ble ikke det helt store, selv om vi var borti en stor elgokse ved Krøkesberget, men på litt langt hold. Vi fikk også sett og fotografert den samme store elgoksen på 20 tagger rett ned for husene våre, og ei elgku. Da var imidlertid lyset heller skralt.

Mandag morgen skulle vise seg å bli mye bedre! Som vanlig dro vi ut før det var lyst. Etter en rundtur hvor vi ikke så noen elger stort, dukket det opp en stor elgokse ved Sandberg gartneri (15 tagger). Den valgte til slutt å krysse vegen like ved oss, og vi fikk våre bilder.

Litt seinere fikk vi også et godt nærmøte med to andre elgokser ved Krøkesberget. Dette var en 12-tagger og den jeg har kalt "Sykkelstyre". 

Dermed var både Tom og jeg godt fornøyde med helgas uttelling av elg på Skatval!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar