tirsdag 14. september 2021

Heftig samling av mange store elger på Skatval!

 

Hele fem elgokser og ei elgku (Bilde 1 - 10)


Ung elgokse (Bilde 11 - 14)
Stor elgoksen (Bilde 15 - 16)


Elgku med kalver

Bildene i dette innlegget med store elger fra kulturlandskapet på Skatval, fikk jeg tatt de siste dagene i forrige uke. 

Særlig fredag morgen ble en mektig opplevelse! Da fant jeg hele fem elgokser og ei elgku ved en liten kornåker, omgitt av skog.

Tre av elgoksene var av det store slaget, med nyfeide gevir. De to siste oksene var nok for juniorer å regne. 

Årsaken til at alle oksene var samlet på den samme åkerlappen, var nok elgkua. For nå er det like før for elgene og brunsten er i gang. En av oksene vil nok gå seirende ut av dette, og bidra til nye elgkalver.

Det var da også den største som så ut til å ha mest drag på elgkua. Han fikk følge henne inn i skogen, da dette "elgmøtet" var over.

De neste bildene viser en av de to yngste elgoksene. Bildene av den fikk jeg tatt kvelden i forvegen, og ikke langt unna der de var samlet om morgenen.

Den neste store elgoksen er nok en helt annen. Denne gikk rett forbi husene våre ved Dregsetsve Hage & Galleri seint torsdag kveld. Selv stod jeg i skjul bak hekken i hagen, og fikk noen bilder av den før siste rest av dagslyset forsvant.

Bildene av elgkua med de to kalvene fikk jeg tatt rett etter elgmøtet med de seks elgene fredag morgen.

2 kommentarer:

  1. Koser meg med bildene av gjess, stær og elg! Leste reportasjen i Bladet.no om all elgen og skader på kornåkrene, fint at bildet med de 4 elgene kom med. Så spørs det om jaktkvotene på elg blir økt...

    SvarSlett
  2. Takk for kommentaren, Bippa! Ja, det blir spennende å se hvilke dyr som blir tatt ut under jakta. Kvoten totalt på Skatval er på 15 dyr, men bare tre av dem er i utgangspunktet elgokser.

    SvarSlett