lørdag 26. november 2011

Gråværet fortsetter på SkatvalFortsatt ingen vinter på Skatval! Den siste uka har stort sett vært av det grå slaget. Med unntak av det siste bildet som jeg viser her, er de andre tatt rundt omkring på Skatval forrige søndag. Grått skydekke og regnbyger preget morgenstunda hvor jeg kørte rundt i mitt nærmiljø på leiting etter noen fotomotiver.

Det første bildet viser Steinvikholmen, festningen som Norges siste erkebiskop fikk bygd da han følte at det begynte å brenne under føttene. Like ved lå en trebåt stille ute på den rolige vannflata.

Fuglelivet er ikke på det mest artsrike på denne tida, i alle fall ikke nede i fjæra. Der er det stort sett gråmåke, svartbak og kråke som gjelder. På rekke og rad satt måkene i fjæra, mens ei enslig kråke vandret forbi.

I en åker like ved var det langt flere kråker. Typisk for denne sky arten er at da jeg stakk langtela ut av vinduet, fløy de alle som en opp og slo seg ned i et tre i utkanten.

Det nest siste bildet viser litt av landskapet på Skatval, dog noe fortettet med tela på kameraet.

Et par dager seinere passerte jeg Hammervatnet i Levanger kommune. Denne innsjøen er svært så fuglerik deler av året. På denne høstdagen derimot ble det kun med dette oversiktsbildet hvor sola presset seg gjennom skydekket og lyste opp deler av landskapet.

6 kommentarer:

 1. Ser at en kan ta bra bilder selv om været ikke er det beste, liker bilde 6 spesielt godt herlig stemning og komposisjon.
  morten
  http://kjernebitern.blogspot.com/

  SvarSlett
 2. Takk for kommentarene, karer! Joda, det er alltid viktig å ta bilder. Gode motiver er der alltid, selv om lyset ikke alltid er på lag.

  SvarSlett
 3. Tåke kan da være spennende det også :-)
  Variert og fin serie. Liker de to siste best.
  Rune

  SvarSlett
 4. Stemningsfulle bilder.

  ketil

  SvarSlett
 5. Anonym3/12/11

  Liker presentasjonen av bildene når de klikkes på. Tar seg meget bra ut! Må prøve å fixe dette på wordpress og...

  SvarSlett