søndag 6. november 2011

"Bøgda mi i vakkert morraslys"
Da er det på tide å komme i gang med litt fotoblogging fra norsk natur. Fredag fikk jeg litt god tid og dro derfor ut tidlig om morgenen.

Lenge har jeg tenkt å kjøre til toppen av Forbordsfjellet og ta bilder av Skatval i morgenlys. Det lyktes jeg med denne fine seinhøstdagen. Dermed ble det mange bilder av "bøgda mi i vakkert morraslys"! Det øverste bildet er nettopp det. Det neste viser et parti fra vegen opp mot toppen av Forbordsfjellet. Det tredje bildet viser Arnstadåsen, et høydedrag nær Skatval sentrum.

Om ettermiddagen gikk turen til Tautra ut for Frosta. På veg dit ut fikk jeg tatt det fjerde bildet på Frostalandet.

På denne tida er det meste av fugletrekket over. I "Svaet", området mellom Frosta og Tautra, overvintrer derimot store mengder vannfugl, særlig etter at brua midt på moloen (bilde fem) kom på plass for noen år siden. Som regel blir det ikke noen bilder av fuglene, til det blir avstanden i største laget.

Ute på Tautra gikk turen først mot de gamle klosterruinene (bilde seks). Disse restaureres for tida. En gåtur ut til fyret i finværet gjorde godt for en "innekropp".

Likeledes turen på den andre sida av øya, mot og rundt den minste av grasholmene. Herfra kunne jeg ta det siste bildet, inn mot fugletårnet på Tautra. Etter at skogen ble ryddet rundt tårnet, er det mulig å observere noe av fuglelivet i trekktida. Men, fortsatt er dette ett av de mest malplasserte fugletårnene vi har sett.

3 kommentarer:

 1. Har tenkt på det samme som du. Og fotografere fra forbordsfjellet på morrakvisten.
  Og nå ser jeg hvor fint det er...
  Det første bildet her var rett og slett et knallbilde!! Veldig pent lys med dertil flotte skyggevirkninger. Høydeforsjellene kommer så fint frem.
  Klosteret på tautra blir tydeligvis ikke ferdig restaurert før jeg flytter fra trøndelag for godt. Ellers er dette også et fint motiv.
  Mange fine bilder her. Men det første skilte seg soleklart ut som min favoritt.

  Tommy S

  SvarSlett
 2. Fin tur fra Forbordsfjellet og ut til Tautra. Likte de 2 første bildene best her.

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarene, karer! Joda, det ble en fin fotodag både på Forbordsfjellet og på Tautra. I morgen går turen til Sunn-Møre. Mest familiært, men kanskje får jeg litt muligheter til noe foto. Fotoryggsekken er i alle fall pakket!!!

  SvarSlett