torsdag 7. juli 2011

"Lunde på Runde" - nok en gangOpp gjennom årene har det blitt mange bilder av "Lunde på Runde". De aller fleste bildene har jeg tatt i Lundeura, fra området som er avsatt til fotografering av nettopp lunder.

Sist fredag kveld var jeg definitivt ikke alene i Lundeura. Det ble riktig så folksomt ved det kraftige tauet som viser hvor man kan gå og hvor man ikke har adgang i ura.

Det skjedde svært lite de første timene jeg var der. Ingen lunder satt i ura. Bare en og annen kom inn med fisk i nebbet og forsvant raskt inn i ura, langt unna meg. Ute på havflata lå det imidlertid store mengder lunder, sikkert et par tusen individer.

Først kl. 20.30 skjedde det noe. Da lettet flere av lundene fra vannflata og kom etter hvert inn i selve ura. I tur og orden slo noen av dem seg ned rett foran horden med fotografer som sto klare med alt fra enkle kameraer til superteler. I løpet av vel en times tid fikk jeg dermed kveldens "porsjon" av nye lundebilder, i dessverre litt for grått kveldslys.

Hekkesuksess? Lundene på Runde har slitt de siste årene. I fjor var det total kollaps i hele hekkebestanden og ingen unger kom på vingene. Hvordan det er i år, vet jeg ikke. Sansynligvis var de individene jeg fikk tatt bilder av, og som lå på havflata, unge- eller ikke hekkende lunder. På denne tida burde det ha vært mange lunder med fisk i nebbet...

2 kommentarer:

  1. Skjønner ikke at du klager over lyset. Slikt lys er da ypperlig når en skal ta nærbilder av fugl? Nr 2 og det siste er mine favoritter. Visste ikke at det sto dårlig til med lunden på Runde - det er dårlig nytt.

    SvarSlett
  2. Joda, egentlig har du rett i at et slikt lys er å foretrekke til nærbilder. Men, har noen bilder fra i fjor med lav kveldssol. Det ble lekkert det!
    Forøvrig takk for kommentarene både til denne og den andre fra Runde!

    SvarSlett