søndag 6. mars 2011

De første vårtegnene!Selv om det kom 10 cm nysnø denne helga, er det ingen tvil om at vinteren snart slipper taket. Ser virkelig fram til en lang, varm og solrik vår med mye finvær!

I helga dukket de aller første vårtegnene opp. I Halsøen i Stjørdal var ett par av gravand på plass sist lørdag. Dette er innenfor "normalen". Gravendene pleier å ankomme en av de første dagene i mars. i området hekker det to til tre par. Skal bli spennende å se om gravendene får til vellykket hekking dette året. Anleggstrafikk i forbindelse med nyvegen kan virke forstyrrende inn.

Bildet av gravandparet er ikke fra Halsøen sist lørdag, men tatt på fugleøya Runde for et par år siden. Her hekker flere par i fjæreområdet langs østsida av øya. Med bilen som kamuflasje var det fullt mulig å komme gravendene rimelig nært innpå.

Ved Nedre Leirfoss på søndag kunne jeg bokføre den aller første brunnakken. Hannen på bildet lot seg til slutt fotografere på relativt nært hold (bildet er noe croppet). Like tam som stokkendene som har vært der i hele vinter, var derimot ikke brunnakken.

I løpet av ei ukes tid bør også tjeld, stær, fiskemåke og hettemåke ankomme fjæreområdene på Skatval, i alle fall dersom de også denne våren kommer til "normal tid".

1 kommentar:

 1. Hei

  Ser du fikk brunnakken på ok fotohold.
  Sant som du sier.
  Det er stadig ting i naturen som vitner om at vi går våren imøte.
  Får håpe det går greit dersom gravendene i stjørdal prøver å hekke.

  Tommy S

  SvarSlett