søndag 27. februar 2011

Fra gråspurv til havørn

Da er det slutt på vinterferien for denne gang. Uka ble tilbrakt på Sunn-Møre. Det aller meste av tida gikk med til familiære sysler. Godt det også! For mange av oss som er hekta på natur og foto, gjør det seg med noen innlagte fotopauser!

Litt tid til foto ble det, innimellom. Ei lita foring ut for husveggen trakk til seg en flokk med gråspurv, en art jeg har lite av rundt husene på Skatval. Dermed ble det "å skyte spurv med kanon". Brukte 500-tela til dette. En svarttrost hann var også regelmessig innom for å hente seg noen godsaker.

På en av fotturene i området dukket det opp et voksent havørnpar. Fikk til et par bruktbare fluktbilder. Dette bildet ble tatt med den rimelige 18-200 VR zoomen på en D300. Funka det også!

Plusser på et bilde av stokkand som jeg tok tidligere i vinter ved Nedre Leirfoss. Vingestrekk og sollys gjorde susen på dette bildet, synes jeg.

1 kommentar:

  1. Anonym6/3/11

    Bra fuggelbilder Einar! Ser at du får det lille xtra med 500- kanonen ja, selv om det vel var litt i overkant på spurven.. Ser også ut til at 18-200 funker. Andebildet viser at det kan bli knall bilder av vanlige arter og.

    SvarSlett