søndag 20. mars 2011

Flott tur til Tautra!

Helgas fotoutflukt gikk til Tautra, øya ut for Frosta i Trondheimsfjorden. Bakgrunnen var først og fremst årsmøtet i NOF avd. Nord-Trøndelag. Det ble en trivelig lørdagskveld med mye god mat og drikke. Søndagen fikk vi sett og fotografert noe av det tallrike og artsrike fuglelivet på øya.

På veg til Tautra kom jeg over disse tre rådyrene der de beitet på et jorde like ved vegen. Lett plystring gjorde at de løftet på hodene. Dermed fikk jeg mitt bilde med bilen som nyttig kamuflasje.

Ute på Tautra kom jeg rimelig nært innpå en flokk med teist. Disse små alkefuglene hadde allerede fått på sommerdrakten. Det var tydelig å se at pardannelse og hekketid nærmer seg, aktive som de var. De reagerte knapt nok på meg der jeg lå delvis skjult bak noen store steiner.

Tjelden har kommet i store antall inn fjorden den siste uka. Ved moloen på Tautra var det sikkert over 100 individer. På flo sjø ble mange av dem sittende på de store steinene som moloen delvis er bygd av.

Tre gråhegrer på Frostasida, i ikke alt for vakre omgivelser, var det siste motivet jeg fikk tatt denne helga. Gråhegrene har nok hatt et par tøffe vintre. De store flokkene er borte. Nå sees bare enkeltindivider eller noen små flokker, som den jeg kom over på veg hjem.

1 kommentar:

  1. Anonym24/3/11

    Bra fotografisk utbytte her ja. Likte spesielt bildet av teistflokken - ikke sett så mange bilder av denne typen. Minnene går tilbake til 70- tallets Tautra - det var tider det...

    SvarSlett