søndag 28. november 2010

Ærfuglene i StraumenLørdagens fototur gikk til Straumen på Innerøya. I denne tidevannsstrømmen holder et par tusen ærfugler til gjennom hele vinteren. Flere av dem er nærmest håndtamme og spiser villig vekk brødbiter. Det i seg selv er uvanlig kost for en ærfugl!

Lørdag var det fortsatt rimelig kaldt vær i Trøndelag. Med "kun" 15 speik ble det dessverre ikke noe frostrøyk fra vannflata denne gangen. Likevel fikk jeg flere situasjoner som ga meg noen gode bilder på brikken.

I takt med tidevannskiftet flytter ærfuglene på seg. I dag var det fjære sjø da jeg ankom Straumen. Da snudde vannstrømmen og rant inn igjen i Borgenfjorden. Det førte til at ærfuglene fulgte etter, noe som ga muligheter for både flukt- og nærbilder.

Av de rundt 2000 ærfuglene ble noen hundre igjen ytterst i tidevannsstrømmen, rett ved bebyggelsen. Det ga fotomuligheter fra bilvinduet da de klumpet seg godt sammen på næringssøk helt inne i fjæra.

Alt i alt nok en flott dag ved Straumen! Normalt drar jeg dit først på nyåret. Med det spennende seinårslyset vi har hatt i flere uker nå, ble det minst like gode fotomuligheter på denne tida.

3 kommentarer:

 1. Anonym28/11/10

  Her var det mykje nytt Einar fra varme i
  Australia til kulde i Straumen. Likte veldig
  godt fluktbilde av Ærfuglen.
  Lykke til med husbygginga.

  Helsing Kjell Ivar.

  SvarSlett
 2. Ser ut som du har hatt en flott weekend kjære.

  SvarSlett
 3. Anonym5/12/10

  Stadig nye ærfuglbilder fra Straumen ja - begynner vel å bli noen 100 nå. Jeg også likte spesielt fluktbildet. Ikke enkelt med slike motiv, men her funker det. Ellers anbefales en tur til Nedre Leirfoss også. Masse fugl der nå....

  SvarSlett