søndag 14. november 2010

Fantastisk opphold i Australia!!!


Da er det på tide å oppsummere litt fra vårt to-ukers opphold i Australia, i og rundt Perth i Western Australia.

Det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. Dette var vårt første opphold utenfor Europa. Dermed kom vi til et land og et kontinent som på mange områder skiller seg kraftig ut i forhold til det vi tidligere har opplevd.

For en ornitolog bød området på utrolige fuglearter, de fleste totalt ukjente. En av de tøffeste, og som vi traff på flere steder, var Gallaviftestjert, eller Willie-wagtail som den heter på australsk. Dette var en liten hissig småfugl som villig lot oss komme på nært hold.

Også møtet med Australdykkerparet (Australaisian Grebe) ved en dam i Perth er verdt å nevne. Paret hadde nettopp fått fram ungene. De var knappe 5 cm lange og fikk god beskyttelse av foreldrene.

Nasjonalfuglen, Latterkokaburra (Laughing Kookaburra) traff vi på flere ganger. Til slutt fikk vi også hørt sangen eller latteren dens. Her har den nettopp vært på fangst og fanget noe stort og hårete. Like etter fikk ungene i hulrommet i eukalyptustreet denne maten servert.

Selv om det ikke ble noen gode bilder av ville kenguruer, ble møtet med pungdyret Quokkas på Rottnest Island en morsom opplevelse. At Australia har mange spesielle dyr, er det ingen tvil om. Selv fikk vi sett bare et fåtall av alle de spesielle dyreartene i vill tilstand.

Eukalyptustrær var det mye av i Australia. Ikke bare en sort men mange og svært varierende både i størrelse og utseende.

To steder vi besøkte må særlige trekkes fram, nemlig Wave Rock og Pinnacles Desert. Begge de to spesielle stedene ga oss opplevelser vi seint vil glemme!

Klimaet og været likte vi godt. Med temperaturer mellom 20 og 30 varmegrader i siste halvdel av oktober, ble det en nytelse for oss. Mange vakre solnedganger fikk vi på kjøpet.

Likevel, det som var størst med hele vårt Australiaopphold, var samværet med våre to barnebarn Tobias og Julie. Det gjorde godt å se at de begge to, etter bare noen måneder "Down Under", stortrives hjemme og på skolen. At Julie svarer mormor når hun ringer og spør om hun hadde julegaveønskene klare med: - Mormor, det er da sommer og lenge til jul, sier også sitt. Likevel, det skal bli godt å få de to hjem til Norge på juleferie!

Alt i alt, et fantastisk opphold i et utrolig land og kontinent. Selv fikk vi sett og opplevd bare en liten flik av dette enorme landet. Det ga oss likevel et innblikk i en natur som på mange måter var både spennende og overraskende.

Opptur: Alt vi opplevde!!!
Nedtur: Absolutt ingenting!!!

2 kommentarer:

  1. Det var herrlig å ha dere på besøk! Godt å se at dere trivdes, og håper selvfølgelig dere får muligheten til å komme igjen! Tobias og Julie savner "gammelkaill'n" og farmor allerede!

    SvarSlett
  2. Det er mange fine fuglebilder du har. Har selv forsøkt meg med fugler,men det blir mest ender, og en svane i ny og ne. Det er litt dårlig med "spennende" fugler i en by.

    SvarSlett