søndag 19. september 2010

Storfangst på Samsjøen


I helga lånte vi hytta til bror min på Samsjøen. De sju garna ble satt fredag kveld. Lørdag morgen var det tid for garntrekking. Det ble litt av en jobb - både å få opp garna, renske dem for fisk og siden sløye all fisken!

Det viste seg at garna inneholdt nøyaktig 100 ørret og rør, et utrolig stort antall! Familien har hatt hytte ved Samsjøen siden tidlig på 60-tallet. Aldri tidligere har vi tatt så mye fisk på garna i løpet av ei natt.

Teller du etter, er det bare 99 fisk på altanen foran hytta. Den hundrede fikk leve, først i ei bøtte og deretter i et større kar, til glede for de to barnebarna vi hadde med oss på hyttetur. Stort var det for dem da "Tobias" ble sluppet ut i vannet igjen etter noen timer.

Det hører med at vi dagen etter fikk 44 fisk på garna. Så nå blir det nydelige fiskemiddager her på Drægsetsve mange dager den kommende vinteren!

Legger ut noe mere fra helgas tur ved Samsjøen de kommende dagene. Det ble litt tid også til foto mellom øktene med fisk, kortspill og andre aktiviteter...

2 kommentarer:

 1. Steike broder!!! Deinn her rekorden klare æ nok itj å slå, den blir stående til evig tid!
  _Hvis ikke TrønderEnergi tapper sjøen HELT ned og en kan gå å HÅVE opp de fisker som klynger seg sammen ;-)

  SvarSlett
 2. Anonym30/9/10

  Hei Einar. Flotte bilder fra samsjöen.
  Som gjerne ville jeg i samsjöen våre,hvis jeg se kjempefine bilder fra deg.Men det våre for mye km. Hils Diete / Tyskland.

  SvarSlett